Den här typen är ofta grunden för de flesta webbhotell som och deras tjänster. Precis som namnet antyder så är det en server som delas mot flera olika kunder. Om man väljer den här typen av hosting brukar man vanligtvis komma undan relativt billigt, samtidigt som att du inte behöver bry dig om eller ta ansvar för de tekniska bitarna. Allt underhåll av servern sköts av webbhotellet. I och med att du tecknar den här typen av hosting är det vanligt att man även mejl hosting som innebär att du har en mejl kopplad till din hemsida, som också drivs på en server där, detta är förekommande hos företag som vill använda sitt företag eller domännamn och ha det inkluderat i sin mejl och är precis vad man behöver om man vill verka professionell. Du har även fullt utrymme för att skicka och ta emot de mejl du får från olika kunder låt säg. Att tänka på när man pratar om delad hosting är att resurserna på servern kan fördelas på olika sätt, vilket kan vara en nackdel för dig eller ditt företag, om det är så att någon annan kund på servern ”äter” kapacitet, då kan alltså du direkt bli påverkad av detta.

Jag har kollat sökpopulariteten på Google Adwords och fått en uppfattning om hur mycket trafik vi skulle kunna förvänta oss. Gäller denna sökpopularitet även om vi inte använder oss av Google Adwords, tror du? Med andra ord bara använder oss av de orden i texten för hemsidan? Jag vet att det är många frågor, och du kanske inte har tid att besvara alla, men om du får en stund över och gör detta vore jag mycket tacksam!
Som förutsättningarna ser ut så tillämpar de flesta toppdomänerna ”först till kvarn”-principen. Precis som det låter bygger denna princip på att den som kommer först till kvarn, kan registrera en ledig domän. Så är fallet exempelvis gällande vår svenska .se, danskarnas .dk och den globala .com. Det innebär alltså att ingen instans prövar rätten och undersöker om någon annan kanske har bättre rätt att få registrera domänen. (Även om det finns en hel del ”företag”, företrädesvis från Asien, som gärna utger sig för att fått in en förfrågan om att registrera just ert bolagsnamn/varumärke men som snällt nog vill dubbelkolla med er först. Detta ber vi att få återkomma till i ett annat blogginlägg)

Så länge det inte finns några möjligheter till integritetsskydd som gäller för detta domännamn, tittar du nu på olika fakta om domännamnet. Dessa fakta innehålla personlig information för den tekniska kontaktpersonen och den administrativa kontakten såsom deras namn och e-postadress. Ofta ger dig tillräckligt med information för att lista ut vem ägaren av "okända" e-postadressen är.

Vem som helst kan registrera ett domännamn – det gäller bara att vara först. Hur mycket namnet är värt kan variera beroende på aktualitet, till exempel var domännamnet Facebook garanterat avsevärt mycket mindre värt innan sociala medie-jätten skapades 2004. En adress som registreras för några kronor kan vara värt miljonbelopp efter några år – om man har tur.
Att byta domännamn innebär, i alla fall temporärt, att du tappar placeringar i sökmotorerna. Om du har en stor mängd trafik från denna källa kommer det, med största sannolikhet, betyda att du även kommer tappa besökare. Givetvis finns det situationer när man måste genomföra bytet men det är viktigt att tänka igenom detta beslut noggrant. För att enkelt se vilken ”kraft” ens nuvarande domännamn har kan man använda sig av www.opensiteexplorer.org. Här kan du se vi vilken domain- och pagerank du har samt hur många som i dagsläget länkar till dig.
Admin Android Bash CharZam Chrome OS Databas Datorhistoria Elektronik Felsökning Filosofi Fönsterhanterare Garmin Fenix Hårdvara Installation Javascript och jQuery Joomla LAMP MacOS Magento Nyheter Operativsystem PHP Plugins Problemlösning Processor Program Programmerare Raspberry Pi Tekniska finesser Tillbehör Tips på appar Ubuntu Undvika problem Webbutveckling Windows Wordpress
I den App Service-domänen sidan den Sök domän skriver du domännamnet som du vill köpa och ange Enter.In the App Service Domain page, in the Search for domain box, type the domain name you want to buy and type Enter. Föreslagna tillgängliga domäner visas nedanför textrutan.The suggested available domains are shown just below the text box. Välj en eller flera domäner som du vill köpa.Select one or more domains you want to buy.

Varje hemsida har en egen, unik adress och det är den här som kallas domän, och även detsamma som du skriver in i din egen webbläsare när du ska ut och surfa på nätet och besöka en hemsida. Ofta brukar det likställas med hur vi människor har personnummer eller hur gator är uppdelade med egna, unika adresser. Tittar man närmre på en domän så finns det även en sorts dator som driver domän, och det är den här som är tilldelad ett IP-nummer, alltså inga bokstäver som en domän brukar vara, utan med siffror.

Använd vår Domänkollen för att fånga alla de populäraste domännamn från ett stort utbud av toppdomäner: .com, .net, .se, .org, .nu... Visste du att Hostinger också ger ut gratis domännamn som ingår i de flesta av Hostingers webbhotellpaket? Beställ endast ett webbhotellpaket där det ingår ett domännamn och njut av ditt allt-i-ett-paket till ett exklusivt pris. Mycket att börja med, eller hur?


Utan ett skyddskikt utsätts dina barn för alla typer av risker och faror online. Även med hjälp av de grundläggande säkerhetsfunktionerna som erbjuds på din router, gör du förmodligen inte så mycket som möjligt, vilket är där Windows föräldrakontroll spelar in. Microsoft började erbjuda föräldrakontroll med Windows Vista och har gradvis förbättrat dem med varje ny version.
Det är vårt uppdrag att sälja billiga domäner! Du kan få billigaste domäner med hög kvalitet endast hos Hostinger. Tack vare vårt speciella avtal med toppdomänägaren kan vi erbjuda uteslutande låga priser på de mest populära toppdomänen. 99 cent domännamn är vår privilegierade funktion, billiga domänförnyelser är vår största styrka och Domänkollen är ditt verktyg till framgång!
Mitt intresse för PostgreSQL (PSQL) beror på att jag skapar en plattform som ska ha stöd för de mest kända databaserna, PostgreSQL är en av dem. När jag programmerar i övrigt så använder jag aldrig PSQL för den har paradoxalt nog för många finesser som du tvingas ta ställning till när du egentligen bara vill skapa en databas men en tabell och några index. PSQL skulle nog bli mer populär om den kom i en enklare version där bra-nog är ledord.
När du pekat din domän till din IP så är det allt du behöver göra i DNS-servern. domän.se pekar nu hem till dig. Skriver du domän.se/ensida i webbläsaren så behöver du ha en webbserver i andra änden där katalogen ensida faktiskt fungerar. Om du vill att domän.se/owncloud ska fungera behöver du i roten på din webbserver skapa en katalog som heter owncloud i vilken du lägger hela din owncloud installation. Alternativt kan du i de allra flesta webbserverkonfigurationer skapa alias så att domän.se/owncloud pekar på redan befintligt konfiguration.

Sökmotorer rankar domäner högre som innehåller det sökord som söks på, ganska stor skillnad speciellt om sökordet är exakt samma som domännamnet (kallas för EMD). Många använder även domännamnet som ankartext när de länkar till webbplatsen och domännamnet finns ofta i närliggande text till länken. Detta bidrar också till att domänen rankar bättre på det sökordet.

Utan ett skyddskikt utsätts dina barn för alla typer av risker och faror online. Även med hjälp av de grundläggande säkerhetsfunktionerna som erbjuds på din router, gör du förmodligen inte så mycket som möjligt, vilket är där Windows föräldrakontroll spelar in. Microsoft började erbjuda föräldrakontroll med Windows Vista och har gradvis förbättrat dem med varje ny version.
Ett bra domännamn är både lätt att komma ihåg och beskriver sidans innehåll. Det kan vara namnet på ett företag och en produkt, som aftonbladet.se för tidningen med samma namn, eller dammsugarpåsar.nu för sidan som säljer just dammsugarpåsar. I dagsläget finns cirka 300 000 domäner registrerade under .nu att jämföra med cirka 1,4 miljoner under .se. Chanserna är alltså betydligt större att det domännamn du vill ha kan vara ledigt med ändelsen .nu!
×